Stap 1
Snijd de aubergines in de lengte in en trek de helften iets uit elkaar maar zorg dat ze wel aan elkaar blijven zitten.
Stap 2
Voor de barbecue: smeer de aubergines in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Leg de aubergines op een aluminiumschaal en bedek deze met aluminiumfolie.
Pof 40-50 minuten tot de aubergines gaar zijn. Voor de oven: verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de aubergines in een ovenschaal.
Smeer ze in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Pof 40-50 minuten en haal uit de oven.
Stap 3
Bereid ondertussen de salade voor. Doe de veldsla in een mengkom samen met de komkommer, avocado, peterselie en de helft van de granaatappelpitjes.
Stap 4
Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper. meng de dressing aan met 1 eetlepel water of eventueel meer tot de dressing de gewenste dikte heeft. Meng 2/3 van de dressing door de salade.
Stap 5
Verdeel de salade over 4 borden en leg op ieder bord een aubergine helft. Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergines en garneer met extra granaatappelpitjes en de overige dressing.
