Stap 1

Verwijder de kroon van de aubergine en snijd de aubergine in plakken van ongeveer 2 cm en snij deze in met een mesje. Smeer de plakken aubergine in met olie. Tip: wees niet te zuinig met de olie.

Stap 2

Kook de miso, suiker, sake en de geraspte gember in een pannetje tot alles opgelost is en er een saus ontstaat.

Stap 3

Leg de plakken aubergine op aluminiumfolie en verdeel de saus over de plakken. Vouw vervolgens de aluminium pakketjes dicht.

Stap 4

Leg de pakketjes op de hete BBQ of in een grillpan en laat ze gedurende 20 minuten zachtjes garen op niet te hoog vuur.

Stap 5

Vouw de pakketjes open en bestrooi met de vers gesneden bosuitjes.

Ingrediënten

  • 1 1 aubergine

  • 1 courgette

  • 3 el olie

  • 100 gr miso

  • 2 el suiker

  • 2 el sake

  • Verse gember (1 cm)

  • 1 bosje bosuitjes, gesneden