Stap 1

Snijd de aubergines in de lengte in en trek de helften iets uit elkaar maar zorg dat ze wel aan elkaar blijven zitten.

Stap 2

Voor de barbecue: smeer de aubergines in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Leg de aubergines op een aluminiumschaal en bedek deze met aluminiumfolie.

Pof 40-50 minuten tot de aubergines gaar zijn. Voor de oven: verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de aubergines in een ovenschaal.

Smeer ze in met olijfolie en breng op smaak met komijn, zout en peper. Pof 40-50 minuten en haal uit de oven.

Stap 3

Bereid ondertussen de salade voor. Doe de veldsla in een mengkom samen met de komkommer, avocado, peterselie en de helft van de granaatappelpitjes.

Stap 4

Meng de ingrediënten voor de dressing. Proef en breng op smaak met zout en peper. meng de dressing aan met 1 eetlepel water of eventueel meer tot de dressing de gewenste dikte heeft. Meng 2/3 van de dressing door de salade.

Stap 5

Verdeel de salade over 4 borden en leg op ieder bord een aubergine helft. Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergines en garneer met extra granaatappelpitjes en de overige dressing.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 250 gr gehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 komkommer, in halve maantjes
  • 2 avocado, in plakjes
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • zout en peper
  • olijfolie
  • 15 gr peterselie
  • 1 el mosterd
  • 3 el tahin
  • 2 el extra olijfolie
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 1 tl ahornsiroop